Rukovodilac u OVK: Neće naći dokaze

Bivši rukovodilac departmana za zdravstvo u Glavnom štabu bivše OVK Šaip Muja kaže da za trgovinu organima na Kosovu nikada neće biti dokaza.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.07.2014.

12:53

Default images

Muja je danas izjavio, povodom izveštaja tužioca Klinta Vilijamsona, da nije bilo trgovine ljudskih organa i da za to nikada neće biti dokaza.

U intervjuu za Radio Kosovo Muja je kazao da nije bilo mogućnosti da se izvrši transplatacija u ratnim uslovima i izrazio sumnju da su trgovinu mogli izvršiti zvaničnici Srbije nad Albancima žrtvama rata koji su već 15 godina u masovnim grobnicama.

"To nismo mogli uraditi ni strukture OVK niti ja, jer smo imali mnogo veće egzistencijalne probleme od toga da vršimo takva kriminalna dela. Trgovina organima je zločin i OVK nikada nije učestvovala u tome", rekao je Muja.

On je ocenio da se u izveštaju tužioca Klinta Vilijamsona o trgovini organima govori više hipotetički nego sa činjenicama.

"Gospodin Vilijamson je rekao da do sada nema dovoljno činjenica, ali da će naštaviti istragu. Ja sam ubeđen i kažem građanima Kosova da neće biti nikakvog dokaza, pošto se tako nešto nije dogodilo. Ali i da se dogodilo mi nemamo potrebe da Kosovo držimo taocem i da ne sarađujemo da se sazna istina, jer ne treba da budemo smetnja razvoju državnosti Kosova", naveo je Muja.

Kako je dodao, Albanija je još na početku postupka pred Savetom Evrope mogla da iskoristi pravo veta i zaustavi dalje procedure.

U ekskluzivnom intervjuu za "Koha ditore" glavni tužilac Euleksovog istražnog tima je ponovio da iako nema dokaza da je bilo trgovine organima, postoje uverljive indicije da se to desilo. "Imamo dovoljno dokaza i da je Specijalni sud formiran mislim da bismo odmah mogli da podignemo optužnice protiv najvišeg rukovodstva OVK", rekao je Klint Vilijamson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: