BiH: Vehabija osumnjičen za ubistva

Zikrija Krkić (41) iz Trnopolja osumnjičen je da je 28. jula, u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora ubio Muharema Balića i Almira Redžića.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.07.2014.

20:57

Default images

Krkić izgledom podseća na vehabiju, a meštani Trnopolja navode da on jeste pripadnik tog pokreta i da je bio u sukobu s ubijenim Redžićem.

Osumnjičeni Krkić je večeras, oko 19.00 sati, predat banjalučkom tužilaštvu.

Krkića i još tri osobe - K.A, T.M. i K.H, policija u Prijedoru uhapsila je juče zbog sumnje da su umešani u to dvostruko ubistvo.

Pretresom su nađeni vatreno oružje i municije, a veštačenjem materijalnih dokaza utvrđeno ko je ubica Balića i Redžica.

Načelnik Sektora kriminalisticke policije Centra javne bezbjednosti Prijedora, Radomir Dukić potvrdio je večeras da je policija kod Krkića, čije je samo inicijale potvrdio, našla predmete koji ga dovode u vezu s dvostrukim ubistvom.

Dukić je kao motive ubistva isključio koristoljublje, nacionalnu ili versku mržnju, već da je, po policijskim saznanjima, motiv ubistva osveta, ali nije precizirao zbog čega.

Dukić je dodao da je policija na tom slučaju radila pod velikim prtiskom pojedinaca koji su istragu pokušali da odvedu u pogrešnom smeru.

Budući da se ubistvo desilo na Bajram, određeni bošnjački političari su tvrdili da ima nacionalnu konotaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: