Gradska vlast u PG bez DPS-a?

Podgorica je, čini se, sve bliža dobijanju gradske vlasti bez učešća DPS Mila Đukanovića, i preuzimanja odgovornosti od strane opozicije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

18:16

Default images

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić izjavio je danas da je u najvećoj meri finalizovan koncept dogovora u vezi manjinske uprave u Podgorici.

On je, nakon današnjih pregovora lidera opozicije, izrazio očekivanje da će biti potvrđen koncepta ostvaren unutar koalicije Evropskog lica Podgorice (ELP).

“Brzo smo prošli osnovne elemente koncepta. Svi elementi su dogovoreni”, rekao je Milić novinarima, podvukavši da je cilj da se promijeni vlast u Podgorici.

On je dodao da nije bilo govora o personalnim rešenjima.

Prema modalitetu o formiranju manjinske vlasti u Podgorici, koji su načelno usaglasili predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP), Pozitivne Crne Gore, Demokratskog fronta (DF) i SNP, gradonačelnik Podgorice biće nestranačka ličnost, a moguće je da bude iz redova koalicije Evropsko lice Podgorice.

Predsednik Skupštine grada i sekretar biće iz redova jedne od četiri stranke koje će činiti manjinsku vlast u Podgorici.

Čelnici institucija, prema dogovoru, biraće se konkursom i biće profesionalci.

Ovim modelom vođenja Podgorice planirano je formiranje komisija za različite oblasti, kao na primer ona koja će se baviti proverom ugovora koji su potpisani za vreme vladavine Miomira Mugoše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: