Smena otpravnika Kosova zbog Beriše

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj doneo odluku o opozivu otpravnika Kosova u Crnoj Gori Džafera Ahmetija zbog komentara o bivšem premijeru Albanije.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

18:22

Default images

Ahmeti je na Fejsbuku napisao kako je bivši predsednik albanske vlade Salji Beriša psihopata i izrazio je čuđenje kako je narod Kosova mogao da ga toliko poštuje.

"Odluka o opozivu doneta je posle njegovih komentara u socijalnoj mreži koja nije u skladu sa diplomatskim pravilima i ponašanjem jednog diplomate", kaže se u saopštenju MIP-a Kosova.

U saopštenju se ističe da takvi stavovi ne predstavljaju stavove institucija Kosova.

Ministar Hodžaj lično i ceo narod Kosova zahvalni su bivšem premijeru Albanije Salji Beriši za njegov veliki dodprinos za Kosovo, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: