Aleksandar Šapić prelazi u SNS?

Beograd -- Predsednik opštine Novi Beograd i funkcioner Demokratske stranke Aleksandar Šapić mogao bi da pređe u redove Srpske napredne stranke, piše Danas.

Izvor: Danas
Podeli

Funkcioner DS Aleksandar Šapić mogao bi da pređe u redove Srpske napredne stranke, jer je nezadovoljan reakcijom DS na vest da je plagirao doktorat, ali i zbog planova naprednjaka da u narednom periodu preuzmu vlast na Novom Beogradu, saznaje Danas.

Šapić u izjavi za ovaj list nije demantovao da planira da promeni stranku.

“Moji planovi i sva energija su usredsređeni na opštinu Novi Beograd, da ona shodno mojim nadležnostima i ingerencijama radi što je moguće bolje“, istakao je kratko Šapić za Danas. Na pitanje da li to ipak znači da ne isključuje opciju prelaska u naprednjake, on je odgovorio: “Mislim da sam bio poprilično jasan što se mojih planova tiče, oni su vezani za Novi Beograd i trudim se da tome budem kao i do sada maksimalno posvećen“.

Prema rečima izvora Danasa, Šapić je nezadovoljan zbog načina na koji je DS reagovala kada je objavljena vest da je njegov doktorat na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment Univerziteta Union, u pojedinim delovima plagiran. DS je povodom toga saopštila da joj ne pada na pamet ni da pomisli da je u pitanju “najgluplje obrazloženje o plagijatu koje su ikada čuli“, a kamoli da to kažu, da im ne pada na pamet da ruše internet sajt Peščanika, na kojem je tekst grupe autora o doktoratu objavljen.

Stranka je tada saopštila i da se pridružuje pozivu grupe autora da Univerzitet Union u Beogradu pokrene postupak preispitivanja disertacije i doktorskog zvanja Šapića. Demokrate su dodale da će svi naredni postupci kako Aleksandra Šapića, tako i DS, zavisiti od ishoda tog preispitivanja, kao i da će biti preduzeti bez oklevanja, patetike i spinovanja.

Izvori lista Danas navode da Šapića sem problema oko doktorata muči i stalna pretnja naprednjaka da će prekomponovati vlast u Novom Beogradu, jer je njemu, kako kažu, jedino taj posao bitan. Međutim, naši sagovornici navode da je SNS u toj opštini poprilično dezorijentisana i podeljena u nekoliko struja, odbornici slabo dolaze na sednice Skupštine opštine, te da je to jedan od razloga zbog kojeg do promene vlasti još nije došlo. Prema proceni naših sagovornika, SNS na Novom Beogradu prvo mora da se konsoliduje ne bi li preuzela vlast i odgovornost u tako velikoj opštini.

Vladajuću većinu u Skupštini opštine Novi Beograd najpre su činili č DS, LDP, SPS-PUPS, a nedavni su im se pridružili i odbornici NDS. Šapić je tim povodom rekao da „na lokalu nisu bitne stranke, već ljudi“. “U ovom slučaju reč je o osobama koje dobro poznajemo i verujem da ćemo sa njima na najbolji mogući način raditi u korist građana Novog Beograda“, naveo je tada Šapić.

strana 1 od 20 idi na stranu