Tunis: Povređeno 6 srpskih turista

Beograd -- Šest srpskih turista povređeno u Tunisu kada se prevrnuo džip kojim su se vozili prilikom izleta po Sahari. Jedna žena je teško povređena, u toku je operacija.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Konzulka ambasade Srbije u Tunisu Jasna Zrnović izjavila je da je stanje jedne povređene žene veoma ozbiljno i da je podvrgnuta operaciji kičme.

"Žena koja se zove Marija Milošević je, nažalost, teško povređena, sa prekidom kičmene moždine, a trenutno se nalazi na operacionom stolu i doktori pokušavaju da urade šta je moguće u ovom trenutku".

Dodala je da u nesreći povređen i suprug teško povređene žene Ivan koji je juče operisan i koji se sada nalazi u stabilnom stanju.

Konzulka Zrnović kaže da je trenutno zajedno sa ambasadorom Nikolom Lukićem u bolnici u Susu, u kojoj je smešteno dvoje teže povređenih srpskih državljana. Oni su povređeni u nesreći koja se dogodila pre dva dana prilikom izleta "Saharska avantura" u organizaciji agencije "Sanlajn travel" koja dovodi turiste iz Srbije.

U udesu je još četvoro srpskih turista lakše povređeno. Oni su otpušteni iz bolnice i vraćeni u hotel u turističkom mestu Port el Kantaui.

Konzulka je istakla da ambasada nije dobila zvaničan izveštaj policije o nesreći, ali da se pretpostavlja da se džip prevrnuo i da je, kako je navela, nažalost stanje jedne državljanke Srbije neizvesno.

"Sve informacije koje za sada imamo su one koje smo dobili od turista i agencije Sanlajn travel" preko koje su ti turisti otišli na letovanje, rekla je Zrnovićeva.

U turističkoj agenciji Sanlajn agenciji Beta nisu mogli da kažu ništa osim toga da je došlo do nesreće i da čekaju izveštaj vodiča iz Tunisa.

strana 1 od 162 idi na stranu