DS: Krstićeva ostavka obična farsa

Krstićeva ostavka je "najobičnija farsa", koja ima za cilj da skrene pažnju javnosti s toga da je Vlada usvojila katastrofalan Zakon o radu, saopštila je DS.

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

19:12

Default images

Demokratska stranka smatra da je ostavka ministra finansija Lazara Krstića ima za cilj da skrene pažnju javnosti sa činjenice da je Vlada bez javne rasprave i krišom usvojila "katastrofalan Zakon o radu".

DS u saopštenju kaže da će zbog tog zakona "desetine hiljada ljudi ostati bez posla i zbog kog će svi zaposleni, i u javnom i u privatnom sektoru, imati manje zarade".

Kako navode, obrazloženje Krstića je "sramotno", uz ocenu da je on objašnjavao građanima da bi trebalo, u najmanju ruku, da budu zahvalni Aleksandru Vučiću jer je samo zbog dobrote svog srca sprečio da građani prođu još i mnogo gore.

"Diletantsko pozorište koje SNS priređuje građanima već dve godine odavno je postalo tragično i DS zahteva od SNS prestane da tera građane da učestvuju u njemu, jer su oni samo žrtve njenog neznanja, bahatosti i nesposobnosti", rečeno je u saopštenju DS.

Na ovo saopštenje reagovala je SNS, koja je saopštila da DS ne razume Krstićevu ostavku kao i da postoje različite metode "čišćenja đubreta" koje je Demokratska stranka ostavila za sobom.

Krstić je ranije danas saopštio da je dao ostavku na mesto ministra finansija u Vladi Srbije. On je, posle sednice Vlade na kojoj su usvojena prva dva reformska zakona, saopštio da se o ostavci dogovorio s premijerom, a svoj odlazak objasnio je činjenicom da premijer i ministar finansija moraju imati isti stav o tome šta treba uraditi i u kojim rokovima. Premijer Vučić je, obraćajući se nakon govora Krstića, potvrdio da je do neslaganja došlo "zbog cifara".

Lazar Krstić je za ministra finansija izabran 2. septembra prošle godine, kao deo rekonstruisane tadašnje Vlade Srbije.

Skupština Srbije će Krstićevu ostavku konstatovati bez rasprave.

LDP: Naprednjaci nemaju snage za borbu protiv krize

Ostavka ministra Krstića dokazuje da je glasanje u martu bila greška i da za borbu protiv krize i recesije nije dovoljno, a ni potrebno, predati vlast u ruke jednom čoveku i jednoj partiji, saopštila je vanparlamentarna Liberalno demokratska partija.

"Sve je jasnije da Srpska napredna stranka nema dovoljno snage za rešavanje nagomilanih problema, da SPS nije adekvatno izabrani saveznik za taj zadatak, te da su vlasti koje su Srbiju upropašćavale od Đinđićeve smrti do danas stvorile stanje od koga beže i najbliži Vučićevi saradnici. Za rat protiv krize, izbegavanje bankrota i oživljavanje mrtve privrede, Vučić je nedovoljno kadrovsko, ideološko i praktično rešenje", navodi se u saopštenju LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: