Nadam se da će Šešelj odbiti uslove

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović kaže je da nije razgovarao s Vojislavom Šešeljem i da ne zna da li će on prihvatiti uslove Haga za puštanje iz pritvora.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.07.2014.

12:09

Default images

Šarović je kazao da se nada da će Šešelj ostati pri ranijoj odluci da ne prihvati uslove Tribunala "jer bi onda jedan zatvor zamenio drugim i sa njim bi bila zatvorena cela njegova porodica".

Funkcioner SRS je dodao da ne zna da li je Šešelju isteklo tri dana, koja mu je dao Tribunal da se izjasni o prihvatanju, jer Tribunal dokumenta prvo objavljuje na sajtu, a Šešelju ih ponekad dostavi kasnije zbog prevoda na srpski.

Haški tribunal dao je Šešelju 4. jula tri dana da se izjasni da li će poštovati uslove za puštanje iz pritvora do izricanja presude.

Među uslovima su "kućni pritvor", oduzimanje pasoša, policijska pratnja pri bilo kakvom pokretu iz medicinskih razloga, zabrana kontakta sa svedocima i žrtvama i javnog razmatranja njegovog slučaja, osim sa članovima tima za odbranu.

Vlada Srbije saopštila je da će dati garancije Šešelju, što je preduslov za privremeno puštanje na slobodu, ako se on obaveže da će poštovati haška pravila. Šešelj je naveo da ne želi garancije Vlade Srbije koju je nazvao "izdajničkom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: