Vulin: Novac za obnovu od 15. jula

Ministar rada Aleksandar Vulin najavio je da će novac koji je država sakupila za obnovu zemlje početi da se koristi nakon donošenja zakona o obnovi zemlje.

Izvor: B92

Petak, 04.07.2014.

12:16

Default images

Kako je najavljeno, taj zakon bi trebalo da bude bude usvojen do 15. jula.

Vulin je, obraćajući se građanima Obrenovca koji protestuju ispred Opštine poručio da imaju pravo da budu nezadovoljni i da će tražiti već na današnjoj sednici vlade da se utvrde precizni rokovi za pomoć.

On je rekao da ipak državni novac ne može da se koristi ni po čijem nahođenju, već da mora da se sačeka zakon i da se donesu odgovarajuće odluke i da će onda biti precizno utvrđena dinamika obnove kuća, pomoći malim privrednicima...

Građani koji protestuju ispred zgrade Opštine, nezadovoljni zbog toga što se sporo odvija pružanje pomoći, najavili su da će u ponedeljak organizovati protest ispred vlade.

Vulin je otvoreno razgovarao sa njima, iako su ga, nezadovoljni građani obasuli pitanjima i nadvikivali se sa njim.

"Imate razlog za nezadovoljstvo jer je uvek potrebno više pomoći, ali shvatite da ovde nije reč o suprotstavljenim stranama jer vlada jeste na strani građana i sve je uradila da se u Obrenovcu život normalizuje", rekao je Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je kazao da će svakako kuće biti obnovljene do zime.

"Ova država nije toliko ni nesposobna ni siromašna da će bilo ko dočekati zimu bez krova nad glavom", poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, postoje brojni problemi koje treba rešiti, kao na primer pitanje plaćanja računa za struju, poreza na imovinu, s obzirom da građani u poplavljenim oblastima nisu bili u svojim kućama.

Vulin je pre razgovora sa građanima imao sastanak sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i članovima Udruženja veterana invalida ratova od 1990. i Udruženja ratnih vojnih invalida svih ratova iz Obrenovca kojima je uručio dva računara i kancelarijski materijal.

Vulin je rekao da se još nije normalizovala situacija u Obrenovcu i da se više ne sme dozvoliti, kao što je saznao, da je jedan invalid iz Obrenovca, koji nema obe noge, sam morao da čisti svoju poplavljenu kuću, uprkos tome što je nudio novac ljudima da mu pomognu u tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: