"Posetićemo sve nemačke pokrajine"

Premijer Vučić izjavio da je današnja poseta Nemačkoj bila veoma uspešna i najavio da planira da organizuje odlaske u sve nemačke pokrajine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.06.2014.

18:28

Default images

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je veoma uspešnom današnju posetu Nemačkoj, istakavši da je bilo najvažnije da se nemačkim partnerima i potencijalnim investitorima predstavi program reformi u Srbiji.

"U razgovorima sa svima video sam da planiraju da prošire biznis u Srbiji oni koji već rade u našoj zemlji, a oni koji ne rade mislim da postoji veliki interes da dođu u Srbiju", istakao je Vučić u izjavi novinarima.

Vučić je kazao da se u narednom periodu, uz pomoć Foruma Srbija-Nemačka, planira organizovanje posete svih 16 nemačkih pokrajina, kako bi se potencijalnim investitorima prikazalo da Srbija ima bolje podsticajne pakete od zemalja u okruženju.

Govoreći o današnjoj poseti Berlinu, gde je zajedno sa šefom nemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom, otvorio panel diskusiju "Novi početak prema Briselu - Srbija na putu ka Evropskoj uniji", u organizaciji Foruma Srbija Nemačka i nemačkog Saveta za spoljnu politiku u Berlinu, Vučić je izrazio uverenje da će Srbija za tri ili četiri godine biti normalna, moderna i uspešna zemlja.

On je, u izjavi novinarima, rekao da je danas bilo najvažnije da se nemačkim partnerima, potencijalnim investitorima predstavi program reformi.

Nemačka, prema njegovim rečima, ne želi da gleda sa Srbijom iste slike i sluša iste priče kao sa nekim drugim članicama EU već želi da Srbija uđe spremna u Evropu, ali i za svoje investitore najbolje moguće uslove.

Ti najbolji mogući uslovi su, naglasio je Vučić, pre svega promena poslovnog ambijenta, tiču se zakona o radu, o privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji.

Vučić je kazao da je dobijena velika podrška svih nemačkih investitora, i da je ona izražena i od strane ministra Sstajnmajera i nemačkog eksperta za Balkan Boda Hombaha i drugih u Nemačkoj.

"Ovo je bio veoma uspešan i težak dan. To sam video i u razgovoru sa predsednikom Odbora Bundestaga za EU Gunterom Krihbaumom. Prvi put da smo na tako dobar prijem naišli, što govori o tome da sa pažnjom prate šta se u Srbiji dešava", naglasio je premijer.

Narod zna da neće biti lako niti da će videti dobre rezultate reformi ni u naredih pola ili godinu dana, dodao je Vučić.

"Ali za tri četiri godine Srbija će biti normalna, moderna i uspešna zemlja, ako budemo imali dovoljno snage da to izdržimo i dovoljno volje i vere da sebe menjamo", zaključio je Vučić.

Premijer Srbije sastao se danas u Berlinu sa šefom nemačke diplomatije Štajnmajerom, sa nemačkim privrednicima u "Dojče banci", kao i Krihbaumom, i sa bivšim kancelarom Gerhardom Šrederom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: