SNS: DS nije bila hrabra za reforme

Srpska napredna stranka saopštila je danas da Demokratska stranka nikad nije imala hrabrosti da reformiše Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2014.

16:51

Default images

"Demokrate nemaju ni ono malo obraza da priznaju da nikada, za svih svojih mandata, nisu imali hrabrosti da reformišu Srbiju. Umesto snažnih ekonomskih reformi, koje danas sprovode SNS i Aleksandar Vučić, jedino su se borili za zapošljavanje svojih partijskih kadrova, zbog čega se danas i plaše reforme preglomaznog javnog sektora", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Oni navode da DS nikada nije imala hrabrost i sposobnost da donese zakone koji će privući domaće i strane investitore i oporaviti uništenu privredu.

"Medju njima jedan od značajnijih je zakon o radu, o kome se već godinama vodi javna rasprava, koju, sasvim je sigurno, demokrate nisu čule jer su se uvek, i isključivo, bavile samo sobom i svojim uskim stranačkim interesima", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci, kako kažu, razumeju zavist demokrata što je SNS pokazala sposobnost da dovede investitore, poput kompanije "Igl hils" koja će graditi Beograd na vodi, a postavljaju i pitanje šta ih je sprečavalo da, kad već nisu umeli da dovedu investitore, renoviraju neku zgradu ili okreče jednu fasadu u Beogradu.

"Za razliku od funkcionera Demokratske stranke, Srpskoj naprednoj stranci nije bitno da li ćemo sutra biti na vlasti, već koliko danas možemo da uradimo za gradjane i Srbiju", navode naprednjaci.

DS je ranije danas pozvala premijera Vučića da iskrenost, za koju kaže da je osnov u odnosima sa Nemačkom, primeni i kad se obraća gradjanima.

"Tražimo da premijer kaže gradjanima kolike će im biti plate i penzije do kraja godine, koliko njih će ostati bez posla u javnom sektoru i kako sve to namerava da reši, kao i ko će biti odgovoran ukoliko to ne uspe da uradi", navele su demokrate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: