Ban Ki Mun: Okončajte nasilje u UKR

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je odluku ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da produži primirje i pozvao na konačno okončanje nasilja.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.06.2014.

09:09

Default images

Ban je izrazio nadu da će se strane u konfliktu u Ukrajini strogo pridržavati svojih obaveza i pozvao ih da putem političkog procesa rade na konačnom okončanju nasilja, navodi se u saopštenju UN-a, a prenela je agencija Itar-Tas.

Porošenko je sinoć produžio primirje sa proruskim snagama na istoku zemlje za još 72 sata, odnosno do ponedeljka.

Sedmodnevno primirje trebalo je da istekne juče u 22 sata po lokalnom vremenu, preneo je list "Ukrajinska pravda" na svojoj internet stranici.

Porošenko je, kako navodi "Pravda", tu odluku doneo nakon hitnih konsultacija sa predstavnicima ukrajinske odbrane po svom dolasku u Kijev sa samita Evropske unije u Briselu na kojem je potpisao istorijski trgovinski i politički sporazum o pridruživanju sa EU, preneo je AFP.

Snage samoproklamovanih republika Donjecka i Luganska obećale su nešto pre objavljivanja odluke Porošenka o produženju primirja da će prekinuti vatru do 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: