SAD žele opipljive akcije od Putina

SAD pozdravljaju prihvatanje prekida vatre u Ukrajini od strane Putina, ali bi želele da vide "opipljive akcije" na deeskalaciji krize.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.06.2014.

20:42

Default images

"Ono na šta smo fokusirani nisu samo reči ruskog predsednika, iako ih pozdravljamo. Ono na šta smo fokusirani su akcije, poput okončanja podrške separatistima", rekao je sekretar za medije Bele kuće Džoš Ernest na brifingu za novinare, prenela je agencija Rojters.

Ernest rekao da je američki predsednik Barak Obama takvu poruku preneo Putinu u jučerašnjem telefonskom razgovoru, dodala je agencija AP.

Obama je danas obavio telefonski poziv i sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom da bi razgovarali o Ukrajinini i drugim pitanjima.

"Ukoliko Rusija promeni svoje ponašanje i preduzme konkretne korake na zaustavljanju nasilja u Ukrajini, to bi učinilo dodatne sankcije manje verovatnim", upozorio je Ernest, navodi AP.

SAD i EU su upozorili na dodatne sankcije Rusiji, ukoliko kriza u Ukrajini bude nastavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: