Okončana drama u prostorijama SNS

Predao se čovek koji je ranije jutros naoružan ušao u centralne prostorije Srpske napredne stranke, preteći samoubistvom, saznaje B92.

Izvor: B92

Nedelja, 22.06.2014.

10:58

Default images

Kako saznajemo, on je upućen u psihijatrijsku bolnicu "Laza Lazarević."

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je nakon incidenta izjavio da je "uz pomoć pregovaračkog tima sve rešeno veoma brzo". On je naveo i da je razlog za ovakav postupak ekonomske prirode.

Stefanović je rekao novinarima da je muškarac, star oko 50 godina, upao u prostorije SNS naoružan pištoljem, koji je imao u legalnom posedu, i tražio da razgovara sa nekim od stranačkog rukovodstva. Prema Stefanovićevim rečima, on nije nikom pretio, i nema kriminogenu prošlost.

"Vodili smo razgovore sa osobom koja je ušla sa oružjem u prostorije stranke...taj čovek je ušao zbog različitih problema sa kojima se susretao unazad nekoliko godina i rekao mi je da do sada nije imao poverenja da te probleme iznese", naveo je Stefanović. Prema Stefanovićevim rečima, kada je stigao u SNS, muškarac je predao oružje i nakon toga su imali duži razgovor.

Kako je rekao ministar, naoružana osoba je svesna da ovo nije način da se rešavaju problemi, ali će protiv njega biti sproveden standardan postupak za ovakve situacije.

Na licu mesta bio je i direktor policije Milorad Veljović.

"Ne radi se o licu koje je htelo da ugrozi bilo čiju bezbednost, jednostavno je hteo sebe da liši života, iz nekih svojih privatnih razloga, verovatno zbog ekonomske situacije. Sve sada više reći bilo bi nekorektno i prema tom licu. A kako je ušao u prostorije stranke? E to sad, o tom potom, on je tražio prijem, sad je stvar proveriti sve", rekao je Veljović.

Potencijalni samobica je, prema saznanjima B92, predao oružje kada se pojavio minstar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, naoružano lice je prethodno prislonilo pištolj na vrat uz pretnju da će da puca ukoliko vidi nekog od pripadnika policije, i tražilo da razgovara sa ministrom unutrašnjih poslova ili sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Dragoljubu G. (57) koji je nedavno ostao bez posla.

Na licu mesta prvo se mogla čuti informacija da se radi o čoveku osumnjičenom za "pljačku veka" u Beogradu, kada je opljačkan konvoj firme "Sekjuritas servis" 10. marta 2011. u Ustaničkoj ulici. Tom prilikom je odneto oko 800.000 evra, a ta pljačka u medijima je popularno nazvana "pljačka veka".

"Nije lice iz kriminogene sredine. Ne bih izlazio sa njegovim identitetom. On nije kriminalac", rekao je ministar Stefanović.

Dragoljub G. prebačen je posle ovog incidenta u psihijatrijsku bolnicu Laza Lazarević. Kako je rekao ministar Nebojša Stefanović, Dragoljub G. je svestan da ovo nije način da se rešavaju problemi, ali će protiv njega biti sproveden standardan postupak za ovakve situacije. Naoružana osoba u centralne prostorije SNS jutros je ušla oko 9.30 časova, saopštio je ranije Biro za saradnju sa medijima MUP-a.

Jake policijske snage obezbeđivale su prostorije SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

214 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: