Poginula petorica mladića u udesu

Beograd -- Petorica mladića starih 19 godina stradala su rano jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Batajnici, na auto-putu ka Novom Sadu, potvrdio je MUP.

Izvor: B92, RTS, Tanjug
Podeli

Nesreća se dogodila oko 3.45 h kod nove batajničke petlje u izgradnji, kada je automobil udario u zid nadvožnjaka u izgradnji.

Mladići su stradali na mestu udesa u automobilu marke "audi". Kako je javio RTS, svi su iz Beograda, s Voždovca, a objavljeno je i da je dosad utvrđen identitet trojice mladića, koji su rođeni 1995. godine.

Kako saznaje B92, mladići su iz zasad nepoznatih razloga skrenuli sa auto-puta, prošli pored barijera i ušli na deo na kome se izvode radovi.

Do nesreće je došlo na delu puta gde postoji usek, a pretpostavlja se, iako to nije potvrđeno, da se vozilo kretalo velikom brzinom.

“Vozač je prošao pored određenih signalizacija i barijera, produžio je pravo umesto da skrene levo i nakon toga, na delu puta gde postoji usek, došlo je do nezgode“, izjavio je zamenik načelnika Saobraćajne policije Nedeljko Munjas.

Prema saznanjima B92, vozilo se kretalo brzinom između 120km/h i 160km/h iako je tokom uviđaja pronađen "cajger" na kome je kazaljka na brzini od oko 220km/h.

“Vozači u velikoj meri ne poštuju saobraćajne propise i izlažu sebe i druge opasnosti da nastradaju“, upozorava Munjas.

Uviđaj je obavljen, a saobraćaj na tom mestu nije bio u prekidu.

Predsednik Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, Milan Vujanić, rekao je gostujući u Vestima TV B92 da su se sve teške saobraćajne nesreće koje smo videli prethodnih dana, a koje su bile posledica greške u upravljanju i nepažnje, desile zato što osobe koje su upravlajle vozilima nisu bile svesne opasnosti na koju nailiaze.

“Niko normalan neće ugroziti svoje živote i živote drugih. Nije bilo razloga da se vozi tako velikom brzinom. U obrazovanju propušteno da im ukažemo na to kakvu opasnost nosi brzina“, rekao je Vujanić.

On je podsetio da je Srbija i pre imali loše puteve, pa i lošije, ali da je u poslednjih 10 godina uspela da prepoloi broj stradalih, što znači da se na tome radi.

“Ostalo je vaspitanje vozača za saobraćaj, da su obavezna predavanja kako da voze bezbedno, a ne da ih učimo šta znači koji saobraćajni znak jer to mogu sami da nauče“, ocenjuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 157 idi na stranu