Lavrov se sastao sa Dačićem

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, koji je juče doputovao u dvodnevnu posetu Beogradu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 17.06.2014.

00:20

Default images

Dva ministra će, tom prilikom, potpisati Plan konsultacija dva Ministarstva za period 2015.do 2016.godine.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je juče Lavrova na aerodromu "Nikola Tesla", najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako je najavljeno iz Ministarstva, Dačić i Lavrov će imati danas sastanak, kada će biti potpisan i Plan konsultacija izmedju Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije za period 2015-2016. godine.

Tokom posete Beogradu Lavrov će, kako je najavljeno u Moskvi, imati susrete sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Prema najavi iz Moskve, Lavrov i srpski zvaničnici će razgovarati o aktuelnim medjunarodnim i opšteevropskim problemima, kao i o situaciji na Balkanu.

Biće reči i o bilateralnoj saradnji, posebno širenju političke saradnje u duhu Deklaracije o strateškom partnerstvu Rusije i Srbije, gde važno mesto zauzima trgovinsko-ekonomska saradnja, navelo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: