Zahtev za smenu Deščice zbog Putina

Više ruskih zvaničnika pozvalo je ukrajinske vlasti da smene šefa diplomatije Andrija Deščicu zbog pogrdnih reči govoreći o ruskom predsedniku Putinu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.06.2014.

14:59

Default images

Deščica je koristio pogrdne izraze govoreći o Putinu sinoć ispred ambasade Rusije u Kijevu, tokom protestne šetnje koja je prerasla u nerede i tom prilikom zapaljena je ruska zastava

Ukrajinski ministar spoljnih poslova je kasnije izjavio da je na taj način pokušao da smiri masu.

"Nepristojne reči na račun ruskog predsednika Vladimira Putina koje je izgovorio v.d. ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrij Deščica pokazuju svetu kakvi su ljudi došli na vlast u Kijevu", izjavio je predstavnik MIP-a Rusije za ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava Konstantin Dolgov, a preneo Glas Rusije.

Predsednik spoljnjopolitičkog odbora donjeg doma ruske Dume Aleksej Puškov izjavio je da zbog uvreda koje je Dešcica uputio Putinu, ukrajinski predsedenik Petro Porošenko treba da smeni svog ministra spoljnih poslova.

"On nema dobru kontrolu nad samim sobom", napisao je Puškov na Tviteru, a preneo Rojters.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je sinoć osudio ponašanje ukrajinske policije, jer nije preduzela ništa kada su ukrajinski demonstranti polupali prozore i pocepali rusku zastavu na Ambasadi Rusije u Kijevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: