Dačić: Očekujemo konstituisanje ZSO

Beograd -- Ivica Dačić je izjavio da očekuje da će posle održanih izbora na KiM moći da se konstituiše Zajednica srpskih opština,što je i predviđeno Briselskim sporazumom.

Izvor: Tanjug
Podeli

„Mi očekujemo da će sada ubrzanim tempom moći da se ostvari ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom. A to je da se konstituiše Zajednica srpskih opština“, rekao je potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je otvorio izložbu „Kraljevina Jugoslavija u Društvu naroda“ u Ahivu Jugoslavije.

Dačić je istakao da je vlada zadovoljna odlukom Srba na Kosovu da učestvuju na izborima i da sami izaberu svoje predstavnike.

Zadovoljni smo izlaskom Srba na izbore, bez obzira na to o kojem procentu je reč, jer su se odazvali pozivu Vlade Srbije da izaberu svoje legitimne organe, kako neko ne bi, navodno u ime Srba, davao legitimitet jednostranim odlukama koje su Albanci donosili u prošlosti“, rekao je Dačić.

On je istakao da Srbija ima nekoliko spoljnopolitičkih prioriteta: članstvo u EU, uz što veći uticaj na najvažnije centre političke moći u svetu, od Moskve pa do Vašingtona, i istovremeno negovanje i razvijanje odnosa sa tradicionalnim prijateljima, stvarajući mir i stabilnost u regionu.

strana 1 od 88 idi na stranu