Dačić: Očekujemo konstituisanje ZSO

Ivica Dačić je izjavio da očekuje da će posle održanih izbora na KiM moći da se konstituiše Zajednica srpskih opština,što je i predviđeno Briselskim sporazumom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.06.2014.

15:34

Default images

„Mi očekujemo da će sada ubrzanim tempom moći da se ostvari ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom. A to je da se konstituiše Zajednica srpskih opština“, rekao je potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je otvorio izložbu „Kraljevina Jugoslavija u Društvu naroda“ u Ahivu Jugoslavije.

Dačić je istakao da je vlada zadovoljna odlukom Srba na Kosovu da učestvuju na izborima i da sami izaberu svoje predstavnike.

Zadovoljni smo izlaskom Srba na izbore, bez obzira na to o kojem procentu je reč, jer su se odazvali pozivu Vlade Srbije da izaberu svoje legitimne organe, kako neko ne bi, navodno u ime Srba, davao legitimitet jednostranim odlukama koje su Albanci donosili u prošlosti“, rekao je Dačić.

On je istakao da Srbija ima nekoliko spoljnopolitičkih prioriteta: članstvo u EU, uz što veći uticaj na najvažnije centre političke moći u svetu, od Moskve pa do Vašingtona, i istovremeno negovanje i razvijanje odnosa sa tradicionalnim prijateljima, stvarajući mir i stabilnost u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: