Ponovo bio oboren sajt Peščanika

Beograd -- Sajt portala "Pešcanik" danas je ponovo bio oboren, objavljeno je na njegovom Fejsbuk nalogu. Na sajtu je prethodno objavljen tekst o doktoratu Miće Jovanovića.

Izvor: Beta
Podeli

Tekst "Rektor Mića, Baron Minhauzen, ili kako je ministrov mentor zagubio doktorat" koji pod znak pitanja stavlja postojanje doktorata vlasnika i rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića, objavljen je pre obaranja sajta Peščanika.

U tekstu se podseća na Jovanovićevu zvaničnu biografiju, prema kojoj je on doktorirao na "Londonskom univerzitetu" 1983. godine, a osam godina kasnije i na Univerzitetu u Mariboru.

Autori teksta, Marko Milanović i Miljana Radivojević, međutim, navode da je istraživanjem utvrđeno da Londonski univerzitet predstavlja federaciju drugih univerziteta te da na njemu nije moguće doktorirati.

Dr Marko Milanović je vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Notingemu.Dr. Miljana Radivojević je postdoktorand na Institutu za arheologiju univerzitetskog koledža London.

Osim toga, utvrđeno je da se doktorat Miće Jovanovića ne nalazi ni u jednom od dostupnih kataloga ili nekoj od baza podataka za doktorske disertacije u Velikoj Britaniji.

Autori teksta kontaktirali su profesora Stivena Vuda sa Londonske škole za ekonomiju (London Sćool of Economics) i upitali ga da li je bio Jovanovićev mentor, kao što je navedeno u biografiji rektora Megatrenda, ranije objavljenoj u listu Press.

"Ja nisam bio mentor Mići Jovanoviću kao doktorskom kandidatu na LSE. On nikada nije bio registrovan kao student na LSE", odgovorio je Vud.

Govoreći o današnjem obaranju portala Peščanik, njegova urednica Svetlana Lukić je u izjavi agenciji Beta navela da se radi o masivnom napadu na taj portal i da se trenutno čeka izveštaj vebmastera o tome.

Ona je podsetila da je portal Pešcanik na isti način bio oboren prošlog vikenda nakon što je objavio tekst kojim se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat.

MUP je sproveo istragu ali još nisu objavljeni rezultati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 278 idi na stranu