"Stefanović je legalno doktorirao"

Rektor Megatrent univerziteta Mića Jovanović izjavio je da je Nebojsa Stefanović doktorirao legalno i da taj univerzitet ima sve relevantne dokaze o tome.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.06.2014.

15:32

Default images

Jovanović je obraćajući se Odboru za obrazovanje i nauku Skupštine Srbije rekao da je ta procedura, kao što se do sada više puta čulo, sprovedena po svim standardima i zakonu.

On je rekao da se slaže sa konstatacijom da navodni plagijat doktorske disertacije ministra Stefaovića, možda, nije trebalo da bude tema ove rasprave.

"Megatrend je univerzitet koji radi po Zakonu o visokom obrazovanju od svog osnivanja. Megatrendov Statut je u potpunosti usaglašen sa ovim zakonom kao i Pravilnikom o izradi i odbrani doktorskih disertacija", precizirao je Jovanović.

Vlasnk Megatrenda je rekao i da ovu raspravu nije doživeo kao poziv na novo unižavanje Megatrend univerziteta.

"Nema potrebe za tim, mi smo akreditovana institucija ne bojimo se bilo kakve ekspertize univerziteta i branićemo univerzitet i sve naše kandidate koji su branili uspešno master i doktorske disertacije", poručio je Jovanović.

Odbor Skupštine za nauku raspravlja o doktorskom radu ministra Nebojše Stefanovića. SNS tvrdi da su navodi o plagijatu "udar na Vladu" i to pomoću falsifikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: