Ubrzo o tome ko je oborio Peščanik

Policija je angažovana na otkrivanju osoba koje su oborile sajt "Peščanik" i već ovih dana očekujemo rezultate, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.06.2014.

10:57

Default images

On je novinarima rekao da je policija na putu da otkrije odakle je izvršen napad na taj sajt.

Veljović u ovom trenutku nije želeo da iznosi detaljnije informacije, ali je dodao da će onda kada policija bude imala sve činjenice, to i saopštiti javnosti.

Veljović je učestvovao na konferenciji posvečhenoj visokotehnološkom kriminalu i ilegalnim migracijama.

Prema pisanju medija sajt "Peščanik" napadnut je u nedelju u DDOS napadu, odnosno sa više hiljada adresa iz celog sveta, koje su korišćene da bi ga onesposobile.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da će država sve takve slučajeve ispitati i obelodaniti ko stoji iza njih.

Unapređenje mešunarodne saradnje u borbi protiv visokotehnološkog kriminala

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je dalje unapređenje međunarodne saradnje u borbi protiv svih oblika visokotehnološkog kriminala jedan od prioriteta srpske policije.

"Srbija daje veliki doprinos i u smislu međunarodne saradnje i mi ovu oblast na neki način stavljamo kao prioriotet u daljem radu", rekao je Veljović novinarima.

On je istakao da je Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala ranije već "dalo veliki doprinjos i oko razjašnjenja nekih situacija, pre svega kroz saradnju sa američkim sluzbama bezbednosti i EU".

"Policija Srbije ima izuzetno dobru saradnju sa svim zemljama u svetu, a tu liniju rada dići ćemo na jedan veći stepen i nivo", rekao je Veljović.

Direktor policije je učestvovao u radu nacionalne konferenciji posvećene zloupotrebama Interneta i savremenih informacionih tehnologija u migracijama.

Na skupu je naglašen značaj preventivnog delovanja, širenja svesti u javnosti o tim opasnostima, ali i jače regionalne i međunarodne policijske saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: