NDS: Očekujemo izvinjenje Šabiću

Poslanik NDS Janko Veselinović kaže da nakon incidenta u Skupštini predsedavajući Marinković i predsednica Skupštine treba da upute izvinjenje Šabiću.

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2014.

22:33

Default images

Poslanik Nove demokratske stranke (NDS) Janko Veselinović izjavio je da je nepoštovanje pravilnika i dostojanstva Skupštine, koje je rezultiralo time što su sednicu napustili predstavnici nezavisnih regulatornih tela Saša Janković i Rodoljub Šabić, nezapamćeno u parlamentarnoj praksi Srbije.

"Situacija na sednici bila je više nego neprijatna i to što Šabiću nije dozvoljeno da govori nije bio grubi previd, kako Skupština ocenjuje, nego nepoštovanje pravilnika i dostojanstva Skupštine koje je trajalo skoro ceo sat", kazao je Veselinović agenciji Beta.

"Danas se desilo nešto nezabeleženo u parlamentarnoj praksi, ovlašćeni predlagači napustili su zasedanje pralamenta, to je veoma ozbiljan incident kad su uzme u obzir da su to bili zaštitnik građana i poverenik za informacije od javnog značaja", kazao je Veselinović.

Poslanička grupa NDS je, kako je rekao, tražila na kolegijumu, posle incidenta, da se predsedavajući izvini Jankoviću i Šabiću i da se sednica nastavi pod uslovom da se oni na nju vrate.

"Nije bilo u praksi da se sednica odvija a da na njima nema ovlašćenih predstavnika, tako da očekujemo da se sutra vrate u Skupštinu i da im predsedavajući Marinković i predsednica Skupštine Maja Gojković upute izvinjenje", kazao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, to što predsedavajući Vladimir Marinković u jednom momentu nije dozvolio Šabiću da govori, izazvalo je nezadovljstvo poslanika, pre svega opozicije, ali i predstavnika vladajućih pratija.

"Smatramo da je ovo ozbiljan dokaz da nezavisne institucije u Srbiji nemaju značaj koji zaslužuju. A to se vidi i u pokušaju da im se umanji pravo na određeni broj zaposlenih", dodao je on.

Veselinović je ocenio da je "uzrok svemu to što se predsedavajućem ili onome ko je vršio pritisak nisu svidele diskusije Jankovića i kada je trebalo da govori Šabić na njemu je sprovedena disciplna - nije mu data reč".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: