NDS: Spremni za saradnju opozicije

Šef poslaničke grupe NDS Marko Đurišić izjavio je danas da je ta stranka otvorena za razgovore o zajedničkom delovanju opozicije.

Izvor: Beta

Utorak, 03.06.2014.

15:51

Default images

"Bićemo deo rešenja kako da se ojača opoziciono delovanje u Srbiji u trenutku kada se suočavamo sa mnogim negativnim tendencijama u društvu", rekao je Đurišić agenciji Beta.

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je nakon izbora na čelo te stranke da planira organizovanje demokratskog bloka, u koji će biti pozvane Nova demokratska stranka i Liberalno demokratska partija.

Đurišić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što DS "priznaje da je NDS opoziciona stranka, jer nam je to osporavano od kada smo počeli sa političkim delovanjem".

Na pitanje da li nedavno izrečene kritike predsednika NDS i bivšeg lidera demorkata Borisa Tadića na račun Pajtića i njegovog prethodnika Dragana Đilasa mogu da otežaju pregovore, odgovorio je da je i Pajtić kritikovao Tadića zbog izbornog rezultata DS.

"Za taj rezultat krivi su Đilas i Pajtić, koji je podržao Đilasa da ostane predsednik u trenutku kada se znalo da njegov ostanak vodi DS ka sunovratu. Naše mišljenje je da je to uradio iz ličnog interesa, da bi sada mogao da dodje na mesto predsednika", kazao je šef poslaničke grupe NDS.

Vlast da pogleda sebe, ne da krivi strane sile

Marko Đurišić izjavio je da Vlada Srbije treba da se okrene sebi, a ne da krivi strane sile za probleme koje ne uspeva da reši.

"Vlada ima podršku gradjana i za probleme koje ne uspeva da reši, ne može da krivi strane sile i domaće izdajnike. Treba da se pogledaju izmedju sebe i vide zašto već dve godine ne mogu da reše gotovo nijedan životni problem gradjana", rekao je Đurišić .

Đurišić je rekao da ocena ministra Aleksandra Vulina da velikim silama ne odgovara premijer koji ima podršku 50 odsto glasača, "liči na izjave iz 1990-ih", i kazao da to nije primeren odgovor OEBS-u, koji je ukazao na postojanje cenzure.

Kako je ukazao, niko nije za cenzuru optužio lično Vučića, niti bilo koga iz Vlade Srbije, i rekao da je Vlada odgovorna da stvori uslove u kojima gradjani mogu da se slobodno izražavaju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas, povodom ukazivanja Vladi Srbije da je tokom vanredne sitaucije bilo cenzure medija, da velikim silama ne odgovara premijer Srbije koji ima podršku 50 odsto glasača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: