Abas: Vlada jedinstva u ponedeljak

Obrazovanje palestinske vlade jedinstva, koju podržavaju ekstremistički Hamas i umereni Fatah, biće objavljeno u ponedeljak, rekao je predsednik Mahmud Abas.

Izvor: B92

Subota, 31.05.2014.

20:23

Default images

Abas je danas francuskim propalestinskim aktivistima rekao da ga je Izrael obavestio da će izbegavati kontakte s takvom vladom.

Izrael i zapadne zemlje ekstremistički pokret Hamas smatraju terorističkom organizacijom.

Hamas i Fatah su 2007. zajedno bili u vladi, ali je došlo do sukoba posle čega je Hamas preuzeo kontrolu nad pojasom Gaze, dok je palestinska uprava s Abasom na čelu kontrlisala Zapadnu obalu.

Abas je rekao da će u vladi jedinstva biti tehnokrate i da će imati paragmatičan politički program.

U poslednjih nekoliko dana bilo je nesporuzuma oko sastava vlade, ali je to prema Abasovim rečima rešeno.

"Vlada će biti saopštena u ponedeljak. Izraelci su nas obavestili danas da će nas bojkotovati odmah pošto obrazujemo vladu", rekao je Abas.

Viši izraelski zvaničnik, koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je da je palestinska vlada jedinstva "veliki skok unazad", ali nije želeo da kaže da li će Izrael preduzeti kaznene mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: