Fond B92:Obnovimo vrtić u Svilajncu

U Svilajncu najveću štetu pretpela predškolska ustanova "Dečja radost". Platforma za doniranje Fonda B92 priključila se kampanji za hitnu rekonstrukciju vrtića.

Izvor: B92

Subota, 31.05.2014.

16:20

Default images

Vrtić se obnavlja kako bi 1. septembra obdanište ponovo bilo otvoreno za 450 mališana.

U noći 16. maja Jedini vrtić u Svilajncu pretrpeo je udar razornog poplavnog talasa. Sva tri objekta na površini od 2500 m2 potpuno je unišila voda koja je bila duboka više od metra i po. U vrtiću je sve uništeno a više od 900 porodica je svoju decu ostavljalo u vrtiću.

"U nedelju smo proglasili da je radni dan u opštini Svilajnac za sve institucije i sve građane, ideja nam je da to zaostalo da ljudi sto iz komunalnog nisu očistili ovih dana sve sredimo i uveče imaćemo sednicu štaba i ukinućemo vanrednu situaciju i od ponedeljka prvo što krećemo u obnovu je vrtić", kaže Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Za renoviranje objekata potrebno je mnogo i vremena i sredstava. Platforma za onlajn doniranje Fonda B92 priključila se kampanji za rekonstrukciju vrtića. "Ja sam jako zahvalan ljudima iz Fonda B92, sto su prepoznali našu potrebu, jer mi nemamo puno vremena , i dobili smo podršku Fonda ja se nadam i vaše televizije da apelujemo na sve ljude da ako mogu da pomognu, putem bilo kakvih sredsatava, opštini Svilajnac", dodaje predsednik opštine.

U nedelju će građani Svilajnca početi da čiste i pripremaju ovaj objekat za rekonstrukciju. Po prvim procenama, za obnovu vrtića je potrebno 700. 000. evra. Fond B92 i opština Svilajnac apeluju na sve ljude dobre volje, firme, dijasporu da pomognu renoviranje objekata i da omoguće da 450 mališana, od prvog septembra, ponovo pohađa vrtić.

Preko sajta Fonda B92, www.donacije.rs može se donirati online, karticama. A svi koji žele da pomognu obnovu vrtića ,mogu da pošalju i građevinski materijal, opremu koju proizvode i sve što je potrebno jednom vrtiću za obnovu.

Grupa građana organizuje sutra odlazak volontera za Svilajnac kako bi meštanima tog mesta pomogli da saniraju posledice poplava. Za Svilajnac se kreće sa parkinga ispred Sava centra u nedelju, 01. 06. 2014. u 7:15 a planirani polazak nazad je oko 18 sati. Za dodatne informacije i prijave pozvati 065/381-63-41.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: