"DS nejedinstvena i u zaokretima"

Lider NDS Boris Tadić, povodom saradnje Fondacije Zoran Đinđić s premijerom Vučićem i aktuelnom Vladom, kaže da DS "nije jedinstveni čak ni u zaokretima".

Izvor: Danas

Subota, 31.05.2014.

08:38

Default images

Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić je, povodom saradnje Fondacije Zoran Đinđić, koju vodi Ružica Đinđić, sa premijerom Aleksandrom Vučićem i aktuelnom vladom, ocenio da DS "nije jedinstvena čak ni u zaokretima u mišljenju".

Tadić u izjavu za "Danas" kaže da mu, s obzirom na "manir naglih zaokreta u stavovima današnje DS, objašnjivih jedino usmerenošću ka ličnim političkim i finansijskim interesima njenih čelnika", ni ova saradnja fondacije na čijem čelu je Ružica Đinđić nije čudna.

"Od moga stava o ovoj saradnji važnije je koji je stav DS, čiji je Ružica Đinđić izabrani član Predsednistva, kao i kandidata za predsednika te stranke Bojana Pajtića i Dragana Đilasa", kaže Tadić.

"Nakon gubitka izbora prvo su bili za tesnu saradnju sa Vučićem, a onda, nakon što je Đilas smenjen s mesta gradonačelnika, Vučić je za njih postao diktator. Ako članica Predsedništva DS Ružica Đinđić danas naziva Aleksandra Vučića naslednikom Zorana Đinđića i ostvaruje saradnju s njim, to pokazuje da DS nije jedinstvena čak ni u zaokretima u mišljenju", smatra Tadić.

Tadić je rekao i da ga zabavlja posmatranje "ove predstave, specifične po brzini kojom isti glumci menjaju različite uloge, i to najčešće sasvim suprotne".

"Fascinantna je njihova veština besprekornog igranja različitih uloga, samo, nažalost, građani od izmeštanja političkih predstava van pozorišta mogu imati samo štetu", dodao je on.

"Na kraju jedan racionalan predlog, kako se ne bi sve pretvorilo u teatar apsurda-ukoliko vlada izdvaja budžetska sredstava za jedan fond, kako će odbiti takva izdvajanja I za druge fondove ove vrste? Neuporedivo je celoshodnije da takvim institucijama pomažu javna preduzeća, stipendirajući međunarodnu obuku svojih potencijalnih kadrova, kao što je to bilo do sada. I pravednije je", zakljućio je Boris Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: