Milionska šteta u Kosjeriću

Poplave u opštini Kosjerić prouzrokovale su štetu na poljoprivrednom zemljištu od 110 miliona dinara, izjavio je Tanjugu predsednik te opštine Milijan Stojanić.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.05.2014.

19:26

Default images

Prema njegovim rečima, pored toga su kiša, grad i sneg napravili štetu na malinjacima, koja se procenjuje na 270 miliona dinara.

Procenjena je i šteta na opštinskim putevima od 200 miliona dinara.

“Klizišta su i dalje aktivna tako da će trebati još sigurno mesec dana da se utvrdi koliku štetu su nanela nekategorisanim putevima“, kaže Stojanić.

Zbog klizišta u ovoj opštini su još uvek odsečeni od sveta zaseoci Samari, Zabave, Blagojevići i Zarići.

“Danas smo dobili ispomoć inženjerije Vojske Srbije. Procene su da će oni uspeti u narednih 10 dana da se probiju do tih zaseoka. Problem je što kiša koja danima pada pokreće nova klizišta na očišćenim deonicama ,masdine se zaglibljuju u blatu I to usporava proboj do odsečenih zaseoka.Ljudima se u tim selima pomoć dotura peške'', naglašava Stojanić za Tanjug.

Na području kosjerićke opštine, po Stojanićevim rečima, oštećene su 54 kuće, od kojih većini preti urušavanje, a 3 su srušene. U svoje domove ne može da se vrati 12 porodica, a šteta na stambenim objektima biće takodje utvrdjena po smirivanju klizišta, istakao je predsednik opštine Kosjerić.

“Budzet opštine Kosjerić je oko 300 miliona dinara i još uvek nije usvojen. Preuzeli smo od bivše vlasti dugovanja od 500 miliona dinara I bez pomoći države i donatora sami ne možemo sanirati štetu“, poručuje Stojanić.

U opštini Kosjerić večeras će biti ukinuta vanredna situacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: