Dačić: Značajna podrška Slovenije

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić naglasio da je Srbija čvrsto rešena da istraje na putu evrointegracija i da je podrška Slovenije od izuzetnog značaja.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.05.2014.

18:07

Default images

Predsednik Slovenije Borut Pahor ukazao je na dodatni iskorak u bilateralnim odnosima.

Predsednik Pahor je tokom radnog ručka sa Dačićem istakao da prva poseta predsednika Slovenije predstavlja dodatni iskorak u bilateralnim odnosima, na kome treba graditi i buduće partnerstvo dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Glavne teme razgovora bile su dalji razvoj bilateralnih odnosa, podrška Slovenije evropskim integracijama Srbije, pregovori Beograda i Prištine pod okriljem EU, regionalne i druge aktuelne međunarodne teme.

Dačić i Pahor su se saglasili da je nastavak i unapređenje političkog dijaloga i sveukupnih bilateralnih odnosa u obostranom interesu.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Pahor je na razgovore stigao iz Obrenovca, gde je obišao područja pogođena poplavama i slovenački tim koji je učestvovao u spasavanju ljudi i saniranju štete, na čemu mu je Dačić izrazio veliku zahvalnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: