Janukovič: Izbori doneli smrt

Predsednički izbori u Ukrajini doneli su Ukrajincima samo smrt i patnju umesto stabilnosti i mira, izjavio je svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.05.2014.

17:25

Default images

On je u saopštenju, koje je objavila agencija Itar-Tas, istakao da su ljudi od novoizabranog predsednika i prevremenih izbora održanih u nedelju očekivali pre svega mir, zato što su umorni od sukoba koji su prerasli u pravi rat.

Ukrajinska vlada i novoizabrani predsednik Petro Porošenko su pre dva dana pokrenuli vojnu operaciju protiv proruskih snaga na istoku zemlje, a u tim sukobima je do sada poginulo više od stotinu ljudi.

"To se konačno dogodilo: izabran je predsednik Ukrajine! Ali onda je došlo do iznenađenja ili, bolje rečeno, šoka. Umesto mira i stabilnosti, desio se masakr", istakao je Janukovič.

Prema preliminarnim rezultatima, ukrajinski tajkun Porošenko je na predsedničkim izborima održanim u nedelju, 25. maja, osvojio 54 odsto glasova.

Ovaj dugogodišnji političar, čije se bogatstvo procenjuje na 1,6 milijardi dolara, rekao je da će zadržati sadašnju ukrajinsku vladu i premijera Arsenija Jacenjuka, kao i da će njegova prva poseta inostranstvu u svojstvu predsednika biti odlazak u Poljsku 4. juna, na proslavu 25. godišnjice nezavisnosti te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: