"SAD i Evropa da spreče katastrofu"

Moskva -- Rusija je uputila zahtev Ukrajini da obustavi vojnu akciju protiv proruskih snaga i pozvala SAD i Evropu da izvrše pritisak na Kijev da se "spreči katastrofa".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Još jednom zahtevamo od vlasti u Kijevu da prekinu bratoubilački rat i pokrenu nacionalni dijalog sa svim političkim snagama i predstavnicima ukrajinskih regiona", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, a preneo je Rojters.

Ukrajinska vlada i novoizabrani predsednik te zemlje Petro Porošenko su pre dva dana pokrenuli vojnu operaciju protiv proruskih snaga na istoku zemlje, prkoseći tako pozivima Moskve da se obustave te akcije.

Rusko Ministarstvo je izrazilo duboku zabrinutost zbog eskalacije nasilja i istaklo da predlozi koji proizlaze iz sporazuma koji su u aprilu u Ženevi postigli predstavnici Evropske unije, Rusije, Ukrajine i SAD i dalje predstavljaju najbolji put za izlazak iz krize.

"Ponavljamo da međunarodna zajednica od Kijeva očekuje trenutni prekid vojne akcije na istoku zemlje i povlačenje snaga. Bez toga je nemoguće postići mir", navodi se u saopštenju.

"Ponovo pozivamo naše partnere sa zapada da iskoriste veliki uticaj koji imaju na Kijev da bi sprečili da situacija u Ukrajini sklizne u katastrofu", ističe rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu