Pritvor zbog "širenja panike"

Viši sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana za troje osumnjičenih koji se terete da su preko društvenih mreža širili paniku u vreme vanredne situacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

09:24

Default images

To su činili, kako je navedeno, objavljivanjem lažnih podataka o broju nastradalih u poplavama.

Osumnjičeni se terete za krivično delo širenje panike i nereda u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, izjavio je danas Tanjugu tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

On je precizirao da je pritvor određen za I.M., K.M. I T.P., protiv kojih je beogradska policija podnela krivičnu prijavu 20. maja, a dva dana kasnije sudija za prethodni postupak im je odredio pritvor.

Stamenković je napomenuo da se tužilaštvo nalazi u završnoj fazi istražnog postupka i da će uskotro biti doneta tužilačka odluka o daljem postupanju.

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas najavio je da će upravo kako je naveo "sramno pritvaranje građana" biti jedno od pitanja koje će postaviti na današnjoj skupštinskoj sednici na kojoj će poslanici propitivati Vladu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: