Deli: Interes da Srbija bude u EU

Zajednički interes Mađarske i Srbije, a pre svega zajednice vojvođanskih Mađara je da Srbija postane što pre član EU, izjavio je Andor Deli.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.05.2014.

14:48

Default images

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, opštu upravu i nacionalne zajednicekoji je kao dvojni državljanin Srbije i Mađarske na listi vladajuće koalicije Mađarske izabran za člana Evropskog parlamenta, za madjarski progam Radio Novog Sada je istakao da iz ugla madjarske zajednica u Vojvodini treba iskoristi mogućnosti monitoringa za rešavanje pitanja kojima će se suočiti madjarska manjina u Vojvodini u narednom periodu, imajući u vidu iskustva Madjara u Slovačkoj i u Rumuniji.

U pogledu manjinskih prava od Lisabonskog sporazuma zvanično su stvorene osnove za rešavanje manjinskih pitanja, formulisana su i odredjena pravna rešenja, kao što su konvencije, usvojene od strane Evropskog saveta, čiji potpisnik je i Srbija.

Ovi pravni akti će tokom procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji biti analizirani da bi se ocenilo na kojem je nivou Srbija u pogledu ostvarivanja prava na papiru i u praksi, rekao je Deli, a prenosi portal „ Vojvodina danas“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: