Porošenko: Armija je prioritet

Berlin -- Novoizabrani ukrajinski predsednik Pjotr Porošenko rekao da u istočnoj Ukrajini vlada ratno stanje i naglasio da je za njega, armija najviši prioritet.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Na istoku zemlje se nalazimo u ratnom stanju, Krim su Rusi okupirali i sada postoji jedna velika nestabilnost. Mi moramo reagovati", rekao je Porošenko intervjuu za "Bild" i ocenio da je ispravno počeo antiteroristički angažman ukrajinske vlade.

"Mi nećemo duže dopustiti da ti teroristi otimaju i ubijaju ljude, zauzimaju zgrade i diskvalifikuju zakone....Mi ćemo taj užas okončati, ovde se vodi pravi rat protiv naše zemlje", rekao je Porošenko i dodao da je njihov cilj da se separatističke vodje uhapse.

"Mi želimo da oni budu uhapšeni i da se izvedu pred sud", rekao je Porošenko i dodao da se vojska mora braniti, ako je napadaju teško naoružani borci.

"Najvažniji prioritet za mene, kao predsednika, ima armija", najavio je predsednik, koga zbog njegovih privatnih poslova u konditorskoj industirji nazivaju "kraljem čokolade" i obećao vojsci finansijku podršku.

"Mi moramo vojnike, u vremenu rata, hitno bolje finansijski snabdeti", rekao je Porošenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu