EU:Rusija da sarađuje sa Porošenkom

Lideri EU apelovali su na Rusiju da sarađuje sa novim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i da nastave sa povlačenjem vojnika sa ukrajinsko-ruske granice.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

00:30

Default images

"Mi očekujemo da će Rusija u potpunosti saradjivati sa novoizabranim i legitimnim predsednikom", navedeno je u nacrtu saopštenja sa samita EU u koji je AFP imao uvid.

"Rusija bi, takodje, trebalo da nastavi sa povlačenjem vojnika sa ukrajinske granice i iskoristi uticaj koji ima na naoružane separatiste da ih ubedi da smire situaciju na istoku zemlje", dodaje se u saopštenju.

Lideri EU su danas u Briselu razgovarali o ishodu izbora za Evropski parlament, ali i o Ukrajini, gde je Porošenko u nedelju pobedio na predsedničkim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: