Obrenovac: Voda, mulj, nered (FOTO)

Obrenovac -- Stanje u Obrenovcu je bolje, ali su pojedini delovi te opštine i dalje pod vodom. Građanima se preporučuje da se ne vraćaju dok ne bude gotova dezinfekcija.

Izvor: Beta
Podeli

Zamenik Operativnog štaba za Obrenovac i okolinu Slavko Jevđević rekao je danas da su delovi Šljivica, Zabrežja, Dudova i mesta Save u tom beogradskom naselju i dalje pod vodom, ali da je stanje mnogo bolje nego što je bilo.

"Imamo problema u mestima Šljivice, Zabrežje, Dudovi i Sava gde su još uvek pod vodom. Tretiraju se sredstvima za dezinfekciju kako ne bi došlo do zaraza", kazao je novinarima u Obrenovcu Jevđević.

On je dodao da je uprkos tim problemima, stanje na teritoriji Obrenovca mnogo bolje i da se voda povlači.

"Sve se preduzima da ne dođe do narušavanja zdravlja ljudi, a pozivamo građane da sarađuju i slušaju instrukcije nadležnih organa", objasnio je zamenik Operativnog štaba.

Komandant Protivterotističke jedinice Goran Dragović kazao je da se i dalje radi na evakuaciji stanovništva, ali i hvatanju "kriminalaca koji koriste situaciju".

Šef Kriznog štaba ispred Uprave za veterinu Dušan Ljuština preporučio je građanima da se dok ne bude gotova dezinfekcija bez preke potrebe ne vraćaju u svoje domove.

On je dodao da je do sada 200 tona uginulih životinja sklonjeno i da se radi na dezinfekciji prehrambenih objekata i mesara u naselju.

Jedan od stanovnika Obrenovca Slobodan Isailović kazao je da došao samo po presvlake za decu i da u naselju nema mnogo ljudi.

"Ulice su prohodne, osim što u dubljim delovima naselja ima vode koja je počela da širi užasno neprijatan miris. Ja sam na drugom spratu, tako da do mog stana voda nije došla, ali su stanovi u prizemlju skroz poplavljeni", kazao je Isailović koji trenutno boravi u beogradskom naselju Banovo brdo.

Kada se prilazi Obrenovcu, sa strana su raspoređeni džakovi sa peskom, a policija reguliše ko će ući u naselje.

U samom naselju, voda se mestimično povukla. U strogom centru, oseća se neprijatan miris uginulih životinja, ali se voda uglavnom povukla.

Neke od kuća su i dalje poplavljene, a neki stanovnici su se već vratili u svoje domove i počeli sa čišćenjem.

Vode ima u neposrednoj blizini hotela "Obrenovac" gde su zvaničnici MUP-a Srbije davali izjave, ali novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.

Jedna od novinarki koja je pitala za trenutnu dubinu vode prekinuta je rečenicom "Nema pitanja".

Društvo

Milionska šteta u Trsteniku

Beograd -- Opština Trstenik u poplavama pretrpela štetu od 545 miliona dinara i ostala bez izvorišta pijaće vode, izjavio je danas predsednik te opštine Miroslav Aleksić.

Društvo subota 31.05. 15:43 Komentara: 0
strana 1 od 241 idi na stranu