Pronađeno 215 od 798 nestalih

Beograd -- Sa područja ugroženih poplavama do sada je prijavljen nestanak 798 osoba, a od njih je pronađeno 215 osoba, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

MUP Srbije pozvao je 18. maja sve građane da za prijavu nestanka osoba s područja pogođenih poplavama pozovu brojeve dežurnog Operativnog centra MUP-a.

U Crvenom krstu Srbije agenciji Beta je ranije danas rečeno da nemaju evidenciju o ukupnom broju prijavljenih slučajeva nestalih osoba, te da je potrebno obratiti se MUP-u.

Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova od 18. maja do danas prijavljen je nestanak 798 osoba sa ugroženih područja, od kojih je pronadjeno 215 osoba, saopštio je MUP uz napomenu da ovi brojevi nisu precizni zbog toga što više gradjana prijavljuje nestanak jedne osobe, što automatski povećava broj nestalih.

"Problem je i što pojedine osobe koje su u medjuvremenu pronadjene o tome nisu obavestile policiju, kako bi se evidentirao njihov pronalazak, što s druge strane smanjuje broj pronadjenih osoba od pravog podatka", naveo je MUP.

Da ne bi dolazilo do ovakve zabune, MUP je apelovao na sve gradjane koji su prijavili nestanak osoba, ukoliko su one u medjuvremenu pronadjene, da o tome obaveste Operativni centar MUP-a na brojeve na koje su i prijavili nestanak, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 159 idi na stranu