"S Ban Ki-munom za donatorsko veče"

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da će od generalnog sekretara UN Ban Ki Muna tražiti organizovanje donatorske večeri za pomoć građanima Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

"Zatražiću od generalnog sekretara UN da organizujemo donatorsko veče za pomoć građanima Srbije i potražiću za to podršku Saveta bezbednosti", rekao je Nikolić novinarima u Smederevskoj Palanci, gde je dostavio humanitarnu pomoć žrtvama poplava.

On je najavio da će sutra upoznati predsednika Francuske Fransoa Olanda sa katastrofalnim posledicama izlivanja reka i da za to treba obezbediti film o nepogodi sa statističkim podacima o pričinjenoj šteti.

"Da ne ostane da nismo upoznali svet sa razmerama tragedije, a svet neka razmišlja o tome da li Srbija zaslužuje da joj se pomogne", kazao je predsednik i dodao da je Srbija pomagala drugima i sada s pravom očekuje da svet bude solidaran.

Predsednik Srbije obišao je Karađorđevu ulicu u Donjem naselju, kao i Javno-komunalno preduzeće "Vodovod" u Smederevskoj Palanci i tom prilikom ugroženima dostavio jedan kamion konzervisane hrane, dva šlepera vode i obuću.

Kako je ocenio, poplava koja se dogodila je nevolja "od Boga, ne od naroda, ali ljudi mogu da pomognu da se nepravda ispravi".

Nikolić je pozvao sve koji imaju više nego što im je potrebno da pomognu i istakao da će Srbija "kada sve ovo prođe" sigurno iskazati zahvalnost onima koji su se našli kada je bilo najpotrebnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 159 idi na stranu