Obrenovac: Sava opet raste

I sinoć su evakuisani stanovnici Obrenovca. Ukupno iz tog mesta evakuisano je oko 24.000 ljudi, a sinoć oko 2.000. Dodatnim bedemima brane se TENT A i B.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

06:09

Default images

Obrenovac je i dalje zatvoren za sve, osim za spasilačke ekipe, nije dozvoljen povratak građana, ni ulazak medija.

Kako javlja naš reporter s mesta zbivanja, u toku noći kod Termoelektrane "Nikola Tesla" A i B postavljeno je više od 20.00 džakova, kako bi se dodatno utvrdilo da voda ne bi prodrla u TENT.

U međuvremenu, Sava je počela ponovo polako da raste, jer ne može da se ulije u Dunav, koji takođe raste, pa se voda vraća u Obrenovac.
Tanjug
Iako mnogi žele da se vrate u Obrenovac, reporter B92 koji je na mestu zbivanja kaže da je helikopterom obišao poplavljena područja i da slika Obrenovca iz vazduha izgleda zaista jezivo, jer je on i dalje pod vodom.

Za sada, kako kaže, zaista nema uslova za povratak.

Jutros je helikopterska jedinica MUP-a Srbije zajedno sa spasiocima u helikopterima Euleksa i Slovenačkih oružanih snaga krenula na šire područje Obrenovca kako bi ugroženom stanovništvu dostavila pomoć , hranu, vodu i dečju hranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: