Sava i Dunav: Bez obustave plovidbe

Reke Sava i Dunav su u porastu, ali Lučka kapetanija Beograd još nije dala predlog za obustavu plovidbe na ove dve reke, kaže šef Lučke kapetanije Vidoje Bajić.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

11:28

Default images

Granica vanredne odbrane od poplava za Savu je 600 centimetara, a za Dunav 650 centimetara i obe reke su blizu tih granica, rekao je on i dodao da će se tokom dana ili sutra razmotriti da li da se donese odluka o zabrani plovidbe na tim rekama, rekao je Bajić.

On je precizirao da će celokupnu situaciju, koja se tiče podizanja nivoa vode i brzine kretanja reka, biti sagledana u toku dana.

Lučka kapetanija i dalje apeluje na vlasnike plutajućih objekata da vode računa o tim objektima, da ih obilaze, provere vezove i ojačaju ih, da se ne bi otkinuli i naneli štetu i ugrozili ljudske živote, rekao je Bajić.

On je naveo da su se za vreme trajanja vanredne situacije odvezala tri objekta, koji su juče stavljeni pod kontrolu.

Na Dunavu kod Bezdana, Novog Sada i Slankamena vodostaji će dostići granicu redovne odbrane od poplava od danas do srede, 21. maja.

Vodostaj Dunava će nizvodno kod Zemuna, Pančeva i Smedereva biti u porastu i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od 22. maja.

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Kod Beograda "vodostaj će biti u porastu i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava od 21. maja" a "na donjem toku Kolubare kod Obrenovca vodostaji će imati tendenciju sporijeg opadanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: