Verbić: Ne radi 155 škola

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da trenutno u Srbiji ne radi 155 osnovnih i srednjih škola.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

10:44

Default images

Ministar navodi da nije prioritet da te škole nastave da rade ako za to nema mogucnosti, već da se zbrinuti učenici vrate na nastavu u školama koje mogu da ih prihvate.

Škole u Srbiji koje rade normalno, mogu da uključe u redovnu nastavu i učenike iz ugroženih područja, iako to nisu njihove matične ustanove, rekao je ministar Verbić i poručio da Ministarstvo čini sve da školska godina ne bude produžena.

"Koja god škola ima kapaciteta da može da prihvati učenike iz ugroženih područja, podržavamo ih u tome", rekao je ministar Verbić Tanjugu i naveo da ovo pitanje ne može da se uredi na nivou celog sistema ali da škole i roditelji mogu inicirati ovakvo rešenje.

o konkretno znači da škole sa teritorije na koju su deca evakuisana, na primer kod rodbine, mogu, ako imaju kapaciteta, da prihvate i ove djake i da ih uključe u redovnu nastavu.

"Za te učenike mnogo bolje je da budu u školi nego u prihvatnim centrima", rekao je on i najavio da će Ministarstvo za dva, tri dana imati detaljan plan o načinu završavanja školske godine, zaključivanja ocena, o tome gde će ko od učenika završiti školsku godinu.

Ističući da 92 procenta škola ima redovnu nastavu, ministar Verbić je ukazao da za preostale, ugrožene škole, trenutno nedostaju podaci koji bi omogućili Ministarstvu da napravi detaljan plan nastavka školske godine.

"U nekim školama je uništena dokumentacija, nismo za sve učenike sigurni gde se nalaze, ne možemo da uspostavimo kontakt sa svim nastavnicima, za to nam je potrebno dva, tri dana, pretpostavljam", rekao je ministar prosvete.

"U svakom slučaju, za učenike sa ugroženih teritorija prioritet nam je da nađemo načina da se regularno zaključe ocene", rekao je Verbić i podsetio da školska godina nije gotova dok se ne zaključe ocene.

Danas nema nastave u 151 školi, u četiri manje nego juče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: