"UN prati situaciju iz časa u čas"

Irena Vojačkova Solorano, koordinator tima UN u Srbiji, kaže za B92 da UN prate situaciju u Srbiji i procenjuju šta je neophodno kako bi to i obezbedile.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

20:33

Default images

Sinoć je stigao jedan avion, a danas i drugi sa humanitarnom pooći koju je poslala UN.

Solorano je, gostujući na B92, pojasnila da su UN poslale agregate, pumpe za vodu, prečišćivače vode, čamce za spasavanje.

Slični predmeti će još da pristižu, a doći će i hrana, rekla je ona.

Pomoć koju mi pružamo je podrška koju dobijamo od donatora, mi nismo donatori po sebi, ali mi ćemo pokrenuti apel na donatore, rekla je Solorano.

Ovi danas bavimo se opremom, hranom, proučavamo stvari i pružamo pomoć koja je potrebna, sarađujemo sa Crvenim krstom, rekla je ona.

Na pitanje kakve su procene i šta je najviše potrebno, prema njihovim informacijama, na terenu, Solorano je rekla da su to čamci i hrana i da je to još uvek su neophodno.

Situacija se menja, poplave nisu gotove, procena se vrši iz sata u sat, dodala je ona.

"Mi smo fleksibilni, kako bi Srbiji dali sve što joj treba... Komuniciramo sa vladom i sa opštinama, kao što su Krupanj i Obrenovac... Mislimo da Vlada Srbije obavlja dobar rad i želimo da je podržimo... Mi dajemo pomoć ministrima i ministarstvima i oni dalje raspoređuju pomoć".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: