Spiskovi evidentiranih i nestalih

Beograd -- Crveni krst Beograda objavio je danas spisak osoba koje su do sada evidentirane u tri centra za trijažu i 43 prihvatna centra Crvenog krsta na teritoriji grada.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Kako se navodi u saopštenju te organizacije, spisak sa imenima i prezimenima osoba, kao i godinom i mestom rođenja, može se pronaći na web adresi poplave.crvenikrst011.org.rs.

Zbog zaštite privatnosti, ostale informacije o evidentrianim osobama mogu se dobiti na brojeve 011/21-83-744, 011/26-20-616, 060/17-14-796 i 060/17-14-789, kao i putem elektronske adrese tracing@redcroš.org.rs.

Spisak nestalih

U organizaciji Internet zajednice Srbije pokrenut je i sajt nestali.poplave.rs. Cilj je pronalaženja osoba nestalih u poplavama koje su zadesile Srbiju i region u proteklim danima. Na sajtu možete da pronađete informacije o osobama za kojima se traga, kao i da ostavite podatke o osobi koju tražite.

Telefoni za prijavljivanje nestalih osoba su 011/26-23-970 i 011/30-32-127, lokali 227 i 108.

Objavljeni spiskovi, kako je saopšteno, još nisu konačni, ali veliki broj volontera u prostorijama Crvenog krsta neprekidno radi na unosu i proveri svih spiskova pristiglih iz prihvatnih centara.

Iz Crvenog krsta Beograd su pozvali sve osobe koje nisu evidentirane, a evakuisane su iz ugroženih delova grada, da se prijave i evidentiraju u opštinskim organizacijama Crvenog krsta na teritoriji gde su privremeno smešteni, kako bi bili u mogućnosti da dobiju potrebnu podršku i pomoć.

Trenutno u prihvatilištima koje je organizovao Crveni krst Beograd ništa ne nedostaje, a ta organizacija apeluje na građane da ako žele da doniraju stvari pre odlaska kontaktiraju opštinske organizacije Crvenog krsta na teritoriji na kojoj žive i informišu se o prioritetnim potrebama sa obzirom na to da se situacija u centrima menja iz sata sat.

Kontakt telefoni opštinskih organizacija Crvenog krsta mogu se naći na linku crvenikrst011.org.rs/node/519.

Iz Crvenog krsta Beograd su apelovali na sve sugrađane koji nisu ugroženi da ne koriste vanrednu situaciju i traže pomoć od Crvenog krsta, jer je ona namenjena samo ljudima sa poplavljenih područja sa teritorije Beograda.

strana 1 od 159 idi na stranu