U Paraćin stigla tehnička voda

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović potvrdio je večeras Tanjugu da je ovdašnjim meštanima omogućeno snabdevanje tehničkom vodom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.05.2014.

20:12

Default images

"Voda još uvek nije za piće pa gradom kruže cisterne koje snabdevaju stanovništvo", naveo je on, dodajući da u pojedinim delovima opštine još uvek nema struje jer je trafo stanica potopljena.

Paunović je rekao da je zbog izlivanja Crnive i Velike Morave evakuisano 300 domaćinstava koji su smešteni kod rodjaka ili u Sportskom centru, medjutim taj broj se menja iz časa u čas budući da pojedini odlaze kod rodbine.

"Trenutno crpimo vodu iz podruma poplavama zahvaćenih delova grada i kopamo kanale za odvodnjavanje", kazao je on, ističući da problemi neće brzo biti rešeni.

Paunović je napomenuo da mnogi meštani nisu želeli da se evakuišu pa im se pomoć u hrani i vodi doprema čamcima.

"Vodostaji opadaju, smatramo da neće biti novih izlivanja, te sada intenzivno radimo na iznošenju smeća, dopremamo hranu najugroženijima a sutra ćemo početi podelu sredstava za dezinfekciju.

Paunović je apelovao na sve koji su u mogućnosti da pomognu, a žiteljima je, kako kaže, najneophodniji prašak za veš i sredstva za dezinfekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: