Evakuacija Morovića i Višnjićeva

Preventivna evakuacija mesta Morović i Višnjićevo, u opštini Šid, počela je u 19.30 časova, saopštio je večeras Republički štab za vanredne sitaucije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

20:09

Default images

Evakuacija Morovića i Višnjićeva se sprovodi u smislu preventivnog delovanja zbog mogućnosti poplave, a po usmenoj naredbi generala policije Mladena Kuribaka i to u četiri faze.

Prva faza predstavlja evakuaciju lica iz mesta Jamena koja su stacionirana u mesnoj zajednici Morović, a druga faza podrazumeva evakusanje bolesnih i starih lica, porodilja i dece starosti do 15 godina.

U trećoj fazi izvršiće se evakuacija stoke i materijalnih dobara, a četvrta faza, ako bude potrebna, podrazumeva evakuisanje radno sposobnih lica.

Za sprovođenje evakuacije pripremljeni su autobusi gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad" koji se nalaze u centru Morovića i Višnjićeva.

Evakuisano stanovništvo biće smešteno u prihvatni centar koji se nalazi u sportskoj hali u Rumi, a neki će eventualno biti prebačeni u Gerontološki centar i dve škole u tom gradu.

U samoj sportskoj hali već je pripremljeno oko 500 kreveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: