Bolesti prete za mesec

Dr Dragan Delić, infektolog, kaže za B92 da postoji bojazan da se u naredom periodu pojavi virus Zapadnog Nila, ali i crevne infekcije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

20:18

Default images

Doktor podseća da je i prošle godine bilo zaraženih tim virusom, ukupno 182 osobe, ali da bi do toga došlo moraju da se stvore uslovi – u prvom redu, pojava komaraca.

Kako je rekao, najveća opasnost od tih bolesti preti za mesec, kad se pojave komarci. Očekujemo povećanje crevnih infekcija, ne očekujemo epidemiju ukoliko se precizno primene preventivne mere, kaže Delić.

Infektolozi se nalaze u fazi iščevkivanja i pripreme, kaže doktor Delić.

On je dodao da je kod virusa Zapadnog Nila najveći problem što ne postoji antivirusni lek.

On je savetovao ljudima u kolektivnim centrima pranje ruku, ljudima kojima su ruke u vodi, da koriste rukavice, da nose čizme.

Govoreći o eventualnim virusima i infekcijama, doktor je rekao da ima dovoljno kreveta i dovoljno lekara da se sa tim nosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: