Amateri van Obrenovca, GSS-u oprema

Radio-amateri nisu deo Štaba za vanredne situacije i nije im omogućen pristup Obrenovcu, a svoju opremu i kanale su ustupili Gorskoj službi spasavanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

17:02

Default images

Kako je objasnio Živojin Petrović iz Saveza radio-amatera za B92, oni nisu "ukinuti", jer nikada nisu ni bili uključeni u delovanje Štaba.

"Mi ne možemo ni da budemo izbačeni iz Republičkog štaba za vanredne situacije, jer nismo ni deo njega", rekao je Petrović za Radio B92.

Kako je objasnio, pošto radio-amateri nisu deo štaba za vanredne situacije, oni nisu na spisku ljudi koji imaju pristup teritoriji Obrenovca. Zbog toga su svoj kanal i opremu u Obrenovcu ustupili Gorskoj službi spasavanja.

Petrović je dodao da radio-amateri nastavljaju rad i prikupljanje informacija sa drugih ugroženih teritorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: