Postepena normalizacija nastave

Beograd -- Od ukupno 1.764 škole u Srbiji, nastava se zbog poplava ne izvodi u 116 osnovnih i 39 srednjih škola. Lokalne samouprave donose odluku o normalizaciji nastave.

Izvor: Beta
Podeli

Lokalne samouprave u najugroženim područjima donose odluku o normalizaciji nastave, pre svega vodeći računa o bezbednosti učenika, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

U četvrtak, 15. maja u Srbiji nije radilo 400 škola.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Srbiji postepeno normalizuje i u školama u kojima se odvija bez smetnji, časovi traju 45 minuta i
to po redovnom planu i programu.

U opštinama Lazarevac i Obrenovac, po odluci Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Gradske uprave grada Beograda, ne radi 26 škola, a zatvorene su i sve predškolske ustanove.

U Šapcu, Loznici, Krupnju, Ljuboviji i drugim mestima na teritoriji školske uprave Valjevo ne radi ukupno 57 škola, dok se na teritoriji školske uprave Požarevac nastava ne odvija u 38 škola, od čega 11 srednjih.

Takodje, 22 škole ne rade na području Sremske Mitrovice i Šida, odnosno na teritoriji školske uprave NoviSad.

Ne radi ni devet predškolskih ustanova na teritoriji školske uprave Valjevo, šest na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, i četiri predškolske ustanove na teritoriji školske uprave Požarevac, piše u saopštenju.

"Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će učiniti sve da ne bude produžetka školske godine, a da se učenici iz ugroženih područja koji su zajedno sa roditeljima smešteni u prihvatnim centrima uključe u psihosocijalnu podršku koja se u njima organizuje", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da precizna procena štete od poplava na školskim objektima još nije moguća.

strana 1 od 241 idi na stranu