Vučić: Očekujemo podršku EU

Premijer Vučić se zahvalio na međunarodnoj pomoći i izjavio da Srbija očekuje veliku podršku EU.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.05.2014.

19:20

Default images

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas sa novinarima stranih medija Obrenovac, gde se zahvalio na međunarodnoj pomoći, rekao da očekuje veliku podršku EU i posetu evropskog komesara za međunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i krizne situacije Kristaline Georgieve.

Vučić se u razgovoru sa stranim novinarima zahvalio Evropskoj investicionoj banci koja je, kako je precizirao, uplatila prvih milion i po evra, i naveo da očekuje da se ministri Ivica Dačić i Jadranka Joksimović u sredu susretnu sa evropskim komesarom za regionalna pitanja Johanesom Hanom.

"Očekujemo veliku podršku EU, razgovarao sam sa Kristalinom Georgievom, mislim da ona sutra stiže u Beograd", rekao je premijer i podvukao da Srbija kao zemlja koja je otvorila pregovore o članstvu očekuje veliku podršku od svojih partnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: