Paraćin i bez tehničke vode

Paraćin -- Predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović potvrdio je danas Tanjugu da su ovdašnji meštani zbog kvara na glavnom cevovodu ostali i bez tehničke vode.

Izvor: Tanjug
Podeli

"U svoj ovoj nesreći koja nas je zadesila to je dodatni problem. Struje nema u pojedinim delovima grada, tačnije, nekoliko stotina potrošača je bez napajanja električnom energijom", naveo je on.

Paunović je dodao da je evakuisano 300 domaćinstava koji su smešteni kod rodjaka ili u Sportskom centru.

"Iza toga slede problemi sa crpljenjem vode iz podruma poplava zahvaćenih delova grada, to ćemo rešiti kopanjem kanala i odvodnjavanjem što u ovom trenutku radimo", kazao je on ističući da problemi neće brzo biti rešeni.

Na brani Velike Morave ima mnogo kritičnih tačaka gde su gradjani pravili propuste da bi mogli vozilima da pridju vikendicama, dodao je Paunović. Takodje, kako kaže, na mnogim mestima ukradeni su poklopci koji služe za zaštitu od izlaska vode iz korita, odnosno za odvodnjavanje okolnog terena.

Paunović je napomenuo da mnogi meštani nisu želeli da se evakuišu pa im se pomoć u hrani i vodi doprema čamcima.

"Sa druge strane Velike Morave su problemi, prema Obrežu gde je 600 ljudi evakuisano i Varvarinu, naredili smo evakuaciju dela sela Trešnjice, tamo je voda blizu vrha brane koja je stara i moglo bi doći do pucanja", naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu