Davenport: Znamo da vam treba pomoć

Saniranje posledica poplava mnogo će koštati i Evropska unija je spremna da odvoji sredstava za pomoć Srbiji, kaže ambasador EU Majkl Davenport.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

14:49

Default images

On je, u razgovoru za B92 rekao da je Evropska unija već aktivirala mehanizam za hitne intervencije a da je u dogovoru sa MUP Srbije formirana zajednička jedinica za koordinaciju svih akcija zemalja članica EU.

"Naši timovi rade kao deo tima srpske policije I doprinose zajedničkim naporima", kaže Davenport.

Evropska unija je ranije aktivirala mehanizam za hitne intervencije a u ovom trenutku, prema rečima Davenporta, u pomoć Srbiji uključilo se 14 od 28 članica EU.

Njihove službe za hitne intervencije angažovale su se već tokom prvih sati posle pojave poplava.

"Oni se nalaze u Lazarevcu, Ubu, Šapcu, Obrenovcu...", kaže Davenport.

Šef delegacije EU kaže da je svestan da će "saniranje posledica mnogo koštati"

"Biće velikih troškova, a što se tiče finansijske pomoći mi smo spremni, imamo sredstva ali sada treba da definišemo šta je to što je najvažnije I da radimo ono što odgovara istinskim potrebama", rekao je Davenport.

Ambasador Davenport i zaposleni u Delegaciji EU priložili su i ličnu pomoć stradalima u poplavi.

Oni su se odazvali pozivu Fonda B92 i u bioskop Reks u Jevrejskoj ulici u Beogradu, doneli veću količinu konzervisane hrane I sredstava za higijenu.

Davenport kaže da je impresioniran radom nacionalih službi za spasavanje ali i solidarnošću građana koji prikupljaju pomoć za najugroženije.

"I ovde u vašem centru u bioskopu REX u to sam se uverio. Ponosni smo što možemo da budemo deo te sveopšte akcije", rekao je on-

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: